Landegem 02

Landegem 02

Ombouwen van eengezinswoning tot een tweewoonst
Ontwerpteam: Pieter Maes, Katrien Glas
Opdrachtgever: Privaat
Jaar: 2013 – 2017
Locatie: Landegem
Status: Opgeleverd

In Landegem besloten twee broers in de zomer van 2013 om samen te investeren in een pand. Het betreft een kleine driegevelwoning die mee het karakter van de dorpsperiferie bepaalt. Bovendien biedt de ruime tuin met zicht op de achterliggende natuur een mooie troef.

Als jonge dertigers droomden ze ervan om dit pand vervolgens om te vormen tot twee aparte woningen. In deze fase van hun leven leek de keuze voor twee kleinere woningen. één voor elk van hen, de juiste optie. De bestaande woning werd uitgebreid met een extra volume. Hierdoor vormden zich twee horizontaal verdeelde wooneenheden. Deze werden strikt van elkaar gescheiden met het oog op een (eventuele) toekomstige aparte verkoop. 

In het oude gedeelte werden slaapeenheden, badkamer, wasplaats en technische ruimtes voorzien. In de moderne bijbouw, afgewerkt met grijzen leien, werden keuken en leefruimte ondergebracht. Uniek zijn de maximale raamoppervlaktes aan de tuinzijde die een maximale beleving van de omliggende natuur garanderen.