Landegem

LANDEGEM

Verbouwing van een eengezinswoning tot kangoeroewoning
Opdrachtgever: privaat
Jaar: 2012 – 2015
Locatie: Landegem
Status: Voltooid

Samenwonen onder één dak, waarbij de familiebanden erg sterk blijven, doch met de nodige privacy , dat was de gemeenschappelijke visie van een ouderpaar en hun dochter.

In 2012 hakten ze de knoop door en besloten ze hun (ouderlijke) woning om te vormen tot een kangoeroewoning.

Een horizontale verdeling werd gevormd, waarbij de ouders de benedenverdieping betrekken en de dochter in de bovenste vertrekken een eigen stek kon creëren. De begane grond bleef onaangepast, daar deze reeds de ouderlijke vertrekken bevatte. De toenmalige inkom zou dienst doen voor de twee woningen. Op de eerste verdieping werden een tweede woning, met 2 slaapkamers, een badkamer, wasplaats en een leef- en zitruimte gekoppeld aan een keuken.

Het betrof voornamelijk een verbouwing binnenshuis, waarbij gefocust werd op privacy en efficiëntie. Voldoende geluidsisolatie en op maat gemaakte kasten vormden dan ook een belangrijke sleutel in dit ontwerp.