Kanal Brussels

Kanal Brussels

Stedenbouwkundig ontwerp voor de Brusselse kanaalzone in het kader van de wedstrijd Festival Playground Kanal
Ontwerpteam: Pieter Maes, Evelien Stichelmeyer, Pieter Thibaut, Katrien Glas
Opdrachtgever: Platform Kanal + Architecture Workroom Brussels
Jaar: 2013 – 2014
Locatie: Brussel
Status: Niet weerhouden

Platform Kanal & Architecture Workroom lanceerden in 2013 een oproep naar artistieke en architecturale organisaties om installaties en provocaties te ontwerpen voor de Brusselse kanaalzone. De ingezonden ontwerpen werden gerealiseerd en/of tentoongesteld op het festival Playground Kanal 2014.

COLLECTIVEU, een tijdelijk verband van architecten, zocht naar een globale, verbindende visie voor de kanaalzone en haar omliggende wijken onder de noemer Kanal Brussels.

Aan de hand van landschapssculpturen, kunst en het aanleggen van doordachte passages hertekenden we de kanaalzone. Dit met het oog op een vlotte doorstroming en het creëren van ontmoetings- en ontspanningsruimtes in een drukke verstedelijkte context.